Recepten
Recept brandnetelthee
Wat heb je nodig:
-Theepot
-30 gram brandnetelsnippers
-Zeef
-Theeglas
Het recept:
stap 1:Verwarm de theepot.
stap 2:Stop er ongeveer 30 grm brandnetelsnippers in de theepot
en giet er 6 dl kokend water bij.
stap 3:Als je dat gedaan hebt laat je het 10 min koken in
de theepot.
stap 4:Daarna leg je een zeef op de theeglas en doe de thee er in
-Klaar!!! om op te drinken.
Bessensap
stap 1: Je gebruikt voor de bessensap: 2/3 rode bessen en 1/3 zwarte bessen.
stap 2:Was deze en zet ze op met zoveel water, dat ze ruim half onderwater staan.
stap 3:Laat ze koken tot ze zacht geworden zijn (10 à 15 minuten) en pers ze dan door een vruchtenpers of door een dubbelgevouwen linnen doek.
stap 4:Doe het sap in een schoone pan en laat de bessen nog 15 à 20 minuten koken en neem er zorgvuldig het schuim af.
stap 5:Vul er dan de goed schoongemaakte en uitgekookte flessen mee, sluit deze direct met uitgekookte kurken en lak ze dicht.
Rozenlimonade
Voor rozen limonade te maken heb je dit nodig;
200 gr suiker
2 dlwater
gekleurde rozen baaltjes twee handen vol(niet gespoten)
Doe de suiker in een pannetje met water en maak suikersiroop.
Als de suiker opgelost is haal je het pannetje van het vuur.
Was de rozen blaadjes en doe de blaadjes in een weck van ½ liter.
Voeg de suiker siroop toe en sluit de weck pot (met de ring).
Als je de rozen limonade laat afkoelen word het lekkerder.
Op den duur word het een andere kleur/
Daarna schud je een paar keer.
Voeg daarna 100 ml citroen sap toe en zet de rozenlimonade in de koelkast en laat het een paar uur staan
Als het een paar uur gestaan haal je de blaadjes er uit en doe er nog water of ijsblokjes en dan klaar